Hoofd menu

dinsdag 14 januari 2020

Shungite een relatief nieuw ontdekt helend mineraal.

aangepast 17 06 2018: © Jeroen Ghuijs

Een relatief nieuw product duikt plotseling op binnen gezondheidsblogs op internet. Voordat ik nu halleluja roep ben ik toch het een en ander gaan bestuderen, en kan alleen maar tot de conclusie komen dat we er best positief naar kunnen kijken.
Zelf ben ik er ook volop mee aan het experimenteren en kan tot nog toe alleen maar lovend reageren, maar dat is niet zo belangrijk.
Ik heb het volgende gevonden en véél meer waarvan ook onderaan de blog de links staan.

Shungite

De Shungite is een natuurlijk mineraal met een speciaal kristalrooster gebaseerd op koolstof. Koolstof staat bekend als de basis van het leven op Aarde.
De oorsprong van Shungite, waarvan de geologische leeftijd meer 2 miljard jaar, is nog niet opgehelderd. Onder andere dat Shungite rotsen de overblijfselen zijn van de Phaeton, een planeet die op een gegeven moment had kunnen bestaan in ons zonnestelsel. U kunt de Shungite slechts in een enkel gebied op aarde vinden. Zijn molecuul structuur zijn kleine samengestelde bolletjes.
Als je deze bolletjes van koolstof in water legt  zet het de watermoleculen om, structureren ze en verlenen ze helende krachten.
Koolstof is een onmisbaar onderdeel van het leven.
Shungite is nog maar sinds kort geleden als een tot dusverre onbekende vorm van koolstof herkent, sferische holle ionen, fullerenen genoemd, worden door artsen als zeer veelbelovend genoemd.
Tot op heden konden natuurlijk voorkomende fullerenen alleen worden gevonden in de shungite. 
Dus de speciale, helende eigenschappen van dit mineraal gesteente verklaren het vermogen om de schoonheid en frisheid van de organen en systemen van het lichaam te behouden en/of aan te vullen en vertragen van het verouderingsproces.
De Karelian Shungite stenen zijn echt uniek, want tot nu toe is alleen deze Shungite site bekend over de hele wereld.Shungite Stone
Belangrijkste kenmerken van Shungite
Er zijn verschillende sites van Shungite in Karelië, waarvan  de rotsen allen enigszins verschillende fysiologische eigenschappen hebben;
maar alle gesteentemonsters die fullerenen bevatten zijn onderzocht en hebben dezelfde eigenschappen.
Eigenschappen die een positief effect hebben op mensen.
De kleur van het gesteente is afhankelijk van de samenstelling. Zij kan
zwart zijn, grijs tot asgrijs en ook andere tinten hebben.
De dichtheid van schungiet ligt tussen 1,5 en 2,4 g/m³.
De poreusheid is tot 10%.
Het is absorberend.
Het heeft een antibacteriële werking, is zeer reactief en heeft nog andere nuttige eigenschappen, maar die zijn tot nu toe weinig onderzocht


Chemische samenstelling
Koolstof - 20 tot 95
Silicium - 5 tot 60
Aluminium - tot 4
IJzer - tot 3,5
Magnesium - tot 3,5
Kalium - tot 1,5
Zwavel - tot 1,2
Calcium - tot 0,58
Fosfor - tot 0,34
en vele andere microelementen.

In de onderzochte shungite-monsters zijn geen lood- of cadmium gevonden, ook is er géén verhoogde radioactiviteit waar genomen.
Behalve de zeldzame fullerenen bevat shungite bijna alle elementen van de periodieke chemische tabel.
Bovendien wordt deze rots(shungite) gekenmerkt door zijn selectieve werking het verwijdert stoffen uit het menselijk organisme "die er niet nuttig voor zijn" en "vult het tegelijkertijd aan" met  de elementen die nuttig zijn voor de mens.
Op deze manier brengt deze combinatie het menselijk lichaam terug tot zijn innerlijk evenwicht.
Dit fenomeen is gebaseerd op de ionenuitwisselingscapaciteit
van het shungite, dat het mogelijk maakt om selectief bepaalde verontreinigingen uit het lichaam te verwijderen.
Op dezelfde manier is het shungitegesteente in staat om de hoeveelheden microelementen en eigenschappen te produceren die nodig zijn voor de mens.
Ook dit gebeurt selectief: uit de aangeboden elementen van de rots selecteert het organisme alleen wat men op dit moment tekort komt.
Op deze manier komt het lichaam geleidelijk het essentiële mineralenevenwicht, dat uiteindelijk leidt tot het herstel van de gezondheid.
Op deze wijze ontstaat het herwinnen van de energiestatus en wordt de behandeling van zoveel chronische ziekten mogelijk.

Ook de moeite waard om te weten is het feit dat de wetenschap begint te praten over het effect van mineralen op levende wezens.
na een aantal interessante observaties van in het wild levende dieren. Bijvoorbeeld een geoloog uit Siberië (Drahtwert) introduceerde het concept van "lithofagie" in 1922, dat zoveel als "stenen" eet betekent.
Hij had gemerkt dat vrijlevende dieren zoals herten, wolven, elanden of culans(soort halfapen) op de stenen af kwamen likten aan de stenen.
Tot die tijd werd aangenomen dat dieren in de natuur op een dergelijke manier zout om het gebrek aan natrium te compenseren.
Het bleek dat die dieren de stenen bezochten niets met het tekort aan zout te maken hadden.
In het kader van diepgaande studies werd het ionenuitwisselingsverschijnsel geconstateerd, dat plaatsvind tussen de stenen en levende wezens , waarin het in het levende wezen de ontbrekende elementen op neemt en storende elementen verwijdert.

Hoe maak je Shungite water
1- Het eerste wat je moet doen om je shungite te krijgen is het reinigen. Plaats het in gefilterd water en borstel met een tandenborstel voorzichtig de shungite-delen. U kunt merken dat er wat "vuil" of aardaanslag in het water terechtkomt. Blijf voorzichtig borstelen en het water verversen totdat u borstelt en het water volledig helder is. Dit is een eenvoudige en snelle methode om de shungite te reinigen. In Rusland raden ze aan om water te koken en vervolgens de shungite daar te plaatsen om het nog beter te zuiveren. Het is aan u welke methode u wilt gebruiken, ik heb nog nooit shungite gekookt in water en gebruik het borstelen, maar als de shungite die je krijgt (uit andere bronnen dan ik) is echt vuil, de tweede methode wordt aanbevolen.

2- In een grote glazen pot plaats 1 tot 3 liter water en voeg 8-12 stukken shungite per gallon. Laat het minstens 4-6 uur rusten (minimaal) dan kunt u beginnen met het drinken van het water.
Als het water bijna op is, 's avonds voor het naar bed gaan de pot bijvullen met nieuw water en 's nachts met de shungite laten staan. De volgende dag staat het voor u klaar om te drinken.
Je kunt natuurlijk ook een glazen kan eventueel met kraantje aanschaffen en daar een grotere hoeveelheid mee aanmaken.
let op zet deze niet in direct zonlicht in verband met algengroei."Shungite - The Secret Russian Stone"
De mysterieuze Rock Shungite heeft vele krachten en voordelen waarvan er veel waarschijnlijk nog onontdekt zijn. Bekijk deze video om een beetje te leren over hoe u shungiet in uw dagelijkse routine kunt opnemen. voordelen voor allergieën voor pijn en pijn op uw huid en het heeft ook antikanker eigenschappen die echt geweldig zijn in deze tijd en ook elektromagnetische stralingsbescherming eigenschappen.
  


Gaat Karelian Shungite de strijd aan met kanker?
Er is alle reden om te zeggen dat shungite nauwelijks is onderzocht in de afgelopen jaren, ook al is het een enorm oud mineraal. 
In de loop van de tijd, vonden de wetenschappers heel wat elementen van het periodieke lijstje in zijn structuur. 
Bijzonder wetenschappelijk belang wordt opgewekt door koolstof met holle Bolionen, dat Fullerenen wordt genoemd. Fullerenen zijn volgens de artsen verschillende stoffen, die het menselijk lichaam ten goede komen doordat ze de zwarte steen en het geneeskrachtige mineraal omzetten.

Oncologen en patiënten hebben ambitieuze anticipaties met betrekking tot shungite. Omwille van een argument, kan men zeggen dat na overvloed van experimenten op mensen de resultaten significante implicaties voor patiënten toonden. 
Shungite droeg bij aan het herstel van bloedparameters van 4 maanden tot 2 weken voor degenen die eerder een behandeling van bestralingstherapie onderging.

In essentie toonden experimenten aan dat fullerenen, die shungite samenstellen, effectief het hematopoëtische systeem herstellen (hematopoiesis is het proces van de ontwikkeling van bloedcellen) en de rode bloedcellen beschermen, niet alleen voor bestraling, maar ook erna. Daarom naderen alle bijwerkingen van chemotherapie en bestralingstherapie nul, terwijl kwaadaardige tumoren drastisch vertragen in 1,5-2 keer.

Toch moet men begrijpen dat shungite niet kan worden gebruikt als hele remedie; het slaagt erin om het destructieve proces te vertragen, maar niet om het volledig te stoppen. Onnodig te zeggen, dat ondanks de enorme reeks van effectieve experimenten en positieve gevolgen shungite nog steeds niet wordt geprezen in de medische anti-kanker procedures en ook de huisartsgeneeskunde is er eg voorzichtig mee.

De procedure voor verificatie en verdere acceptatie van een nieuwe geneesmiddel is namelijk erg omslachtig en complex. Het loopt ook tegen problemen met tijd, geld en bureaucratie. 
Daarom, in dat perspectief zou shungite kunnen worden opgenomen in de lijst van geverifieerde genezende geneesmiddelen tegen kanker, Het is gewoon een kwestie van tijd.

Diverse bronnen op internet:     A-Shungite
                                              Youtube
                                              Shungite-chi
                                              crystalhealingforwomen
                                             Sundancer

Geen opmerkingen :

Een reactie posten